måndag 24 oktober 2011

Nörderi med garn

Ordet nörd förknippar vi oftast med datorspel, tv-serier och datorer i allmänhet. Men det är en ju bara EN typ av nörd, för vi får nog ändå kalla oss för sticknördar ändå. En nörd är någon som har ett brinnande intresse för någonting och låter det lysa igenom sin personlighet. Personligen kan jag kalla mig sticknörd, datornörd, tv-serienörd, dansnörd och musiknörd. Det är mina stora intressen som lyser igenom min personlighet.
Även om det är väldigt olika typer av intressen jag har så kan man ju faktiskt kombinera dem, jag hittade bland annat en slipover med mönster från tv-spel, fantastisk! Jag kan inte låta bli att vilja sticka en sån jag med! Eller vad sägs om en virkad Yoda från Star Wars! Eller en stickad DNA-sträng!
Sist jag var i bokhandeln hittade jag en bok om Vampyrstickning, stickade kläder, m.m. med inspiration från några av de stora tv-serierna om vampyrer just nu.
Idag är det dessutom 2 månader till julafton, dags att börja sticka julkulorna, ja just det. Stickade julkulor! Julkulor heter en bok med riktigt fina julkulor i!
Var en nörd och var stolt!

//Therése

lördag 22 oktober 2011

Virka dina egna reflexer

Nu när dagarna blir mörkare och längre för varje dag är det dags att plocka fram reflexerna. Tyvärr är inte reflexerna alltid särskilt snygga, men det finns en lösning! 365 saker du kan slöjda tipsar om reflexgarn så man själva kan virka eller sticka sina reflexer, eller varför inte göra handledsvärmare med en rand av reflexgarn. Möjligheterna är oändliga, hitta på en egen design, och glöm inte att dina nära och kära också ska synas på mörka vägar!

Mässa och Kulturdagochnatt

Nu är det på grejer på gång minsann! Nästa helg (v.43) finns vi med både på hantverksmässan i Göteborg och på Kulturdagochnatt i Varberg. De senaste veckorna har det stickats flitigt på handledsvärmare och nystats till garnpaket, allt till försäljning på mässan i Göteborg.
På Kulturdagochnatt sitter vi på Campus och stickar/virkar och visar även upp lite andra tekniker som nålbindning, smygmaskvirkning, krokning och påtning. Kom dit och sticka med oss en stund, eller bara prata och bli inspirerade!