måndag 18 april 2011

Sy o inspirationsmässan 25/2-27/2 2001 i Göteborg

Ny mässa nya möjligheter. Tack alla som hjälpte till på Kulturstickan med att sticka, nysta garn osv. så vi hade varor att avyttra. Bilen var fullpackad av material från golv till tak.
Fredag morgon i rusningstrafik i Göteborg en adrenalinkick vill jag lova! Tack o lov så finns GPS, en räddare i nöden. Vi kom fram till Kajskjul 8 som var målet för mässan denna gången och inte Kviberg.
Gissa om man kände sig upphöjd. Vi hade ju fått plats på scen! Hur många har fått stå på scen 3 hel dagar? Vi som var där har gjort det. Det var en bra plats för vi syntes o det var ett flöde av kunder hela tiden. Vår utställningsgranne var Gudrun. Hon kan allt om krokning. Titta in på hennes blogg http://krokning.blogspot.com/
Trappan upp o ner blev ett orosmoment eftersom den var ganska brant men eftersom jag jobbar i branschen hemtjänst så räckte jag en hjälpande hand till de som behövde.
Vårt lotteri var uppskattat och alla våra pulsvärmare kändes o klämdes det på. Mönster? Ja om man köper garn så….. eller ta lotter o vinn ett par !!!!! Många köpte lotter och de som var mindre spelbenägna köpte garn för att få det efterlängtade mönstret! De gröna fårvärmarna hade en strykande åtgång kanske ett vårtecken att sticka i grönt! Handledsvärmare till baby o barn var också en artikel som uppmärksammades o såldes.
De färdig stickade alstren som var med beundrades o vi kunde nog sålt en del om de varit till salu. Man märker att stickat är en stor trend och att man gärna skall ha stickat själv och att det sak vara lite unikt.
Vi visade tvåändstickning o fick frågan om vi kunde hålla kurser i Göteborg. Kändes väldigt smickrande! Smygmaskvirkning, gaffelvirkning o tvåändstickning provades och ibland fanns det en liten kö på kvinnor som ville prova. Hör o häpna vi hade besök av en man! Han undrade varför vi inte stickade åt män! Bra fråga. Vi hade nog inget bra svar att ge. En sak att ta med sig.
Det kom damer som kom ihåg oss för olika saker b.la för Birgits tossor o det kluriga att få ihop en så enkel sak som ett par tossor!!!!
Tre dagar gick så fort och plötsligt så skulle vi packa ihop för att åka hem Vi sände en tacksam tanke till Marits dotter som lämnade o hämtade utställningsmaterial så vi slapp släpa en massa i onödan.
Vid tangenterna Ann-Sofie

måndag 4 april 2011

Tiden går fort, nu är det vår igen!

Ibland går tiden alldeles för sakta, ibland går den alldeles för fort. I olika stadier av livet går det olika fort. Ibland hinns inte bloggandet med helt enkelt.
Våren har kommit och det har kommit rapporter om vårens första blåsippa i Jönköpingstrakten, vårlökarna har börjat blomma för fullt i trädgårdarna i Varberg och solglasögonen har dammats av.

Kulturstickan har varit representerade på hantverksmässan i Göteborg och har dessutom hunnit med ett besök på mässa i Malmö. Förhoppningsvis kommer jag hinna lägga upp lite fler bilder från dessa tillfällen, men här kommer i alla fall ett smakprov från Göteborg!
//Therése