onsdag 29 december 2010

Julklappsvantarna

Nu kan jag äntligen visa bilder på den smygmaskvirkade vantarna jag gjorde i julklapp till småbröderna, de verkade väldigt nöjda med att slippa frysa om händerna resten av vintern!
Tvåtrådigt ullgarn, virknål nr6, men borde kanske använt nr7 eftersom jag fick smygmaska väldigt löst nu för att det skulle bli bra. På de blågröna vantarna har jag virkat varannan maska i mörkblått och varannan i olivgrönt så blev det randigt på diagonalen.
Vad har ni stickat/virkat i julklapp?
//Therése

måndag 20 december 2010

Kulturstickan i Hallands Nyheter

Idag är vi med i tidningen! På vår julavslutning fick vi besök av en reporter och en fotograf från HN och idag kom resultatet. Jag har i skrivande stund inte läst artikeln men så fort jag slutar jobbet idag ska jag åka och köpa mig en tidning.

För er läsare som hittat in hit efter att ha läst artikeln i HN vill jag informera om att ni är hjärligt välkomna att komma och sticka/virka/pyssla/fika med oss! Just nu har vi jullov men kör igång igen onsdag 12 januari kl.17-20 (eller drop in/drop out) i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler (mittemot Kvantums källarparkering), samma ingång som till centerpartiet. Känn er hjärtligt välkomna!

För er som har facebook-konto så finns vi där med, bli ett fan till Kulturstickan där med så kommer uppdateringar och roliga länkar där med!
//Therése

torsdag 16 december 2010

Garnleverans

Idag har jag varit och hämtat ut ett paket på posten, 4 härvor 1-trådigt ullgarn som jag tänkte sticka sjalar av. Det är inte första gången jag handlar garn över nätet och jag har hittat en bra leverantör, Agnetas Vävbod
Går att handla av henne både direkt på hemsidan eller som jag brukar göra, på Tradera, båda alternativen är billiga och bra! Nu vill jag gärna få tips på snygga sjalar, gärna med lite spetsmönster!
//Therése

lördag 11 december 2010

Nya bloggtips!

Jag trillade in på en blogg ikväll och fick läsa ett inlägg som jag blev så glad över att läsa. Tre vänner hade slagit sig ihop och broderat en vacker kudde till en vän som skulle gifta sig. De har lagt massor av tid men inte särskilt mycket pengar på en sak som skulle göra vilken vän som helst själaglad, titta själva här!

Dessutom hittade jag vidare till en annan blogg med fina grejer, både att titta på och inspireras av, men även en del mönster, kika in på Clara Stickar

onsdag 8 december 2010

Julavslutning

Så har vi haft sista stickcaféet för terminen, men jag lovar, vi är tillbaka den 12 januari. Kvällen till ära bjöds det på smörgåstårta och Hallands Nyheter var på besök. Nu väntar vi med spänning på resultatet i tidningen.

Nu tar stickcaféet jullov, jag hoppas att ni är lika flitiga med stickorna hemma och vill ni dela med er av julklappsstickningar, julpyssel, inspiration eller tankar så är det bara att skriva i kommentarsfältet eller mejla till kulturstickan@gmail.com så lägger vi upp det här på bloggen!

Så länge bjuder vi på en bild på en tjusig sjal i mormorsrutor




måndag 6 december 2010

Tågförseningar = tid att sticka!

När man åker tåg är det lätt att bli lite rastlös, särskilt när tåget blir försenat, och så lite till försenat, och sen ordentligt försenat. Igår var jag glad att jag hade med mig julklappsvantarna jag håller på med, för 7 timmar på tåget är faktiskt lite för länge när det bara skulle varit 4 timmar. Några tågförseningar till och jag hinner sticka massor!

Hittade ett mönster idag på en flätad halskrage, fin att ha som accessoar och liva upp kläderna lite! Gör man den smalare och ett tunnare garn blir den nästan som ett litet halsband! Här är mönstret!